Licht­pit­ti­ge groe­ne cur­ry met ge­hakt

Je kunt een curry zo pittig maken als je zelf wilt. Wij houden het deze keer bij lichtpittig met groene-currykruiden.

(8) waardeer
hoofdgerecht Je kunt een curry zo pittig maken als je zelf wilt. Wij houden het deze keer bij lichtpittig met groene-currykruiden. 4 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok met deksel

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste minuut de bloemkoolrijst toe. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in de wok en bak het gehakt op middelhoog vuur in 3 min. rul. Voeg de Thai Green Curry en zoete aardappel toe en bak 2 min. mee. Voeg de kokosmelk toe en laat met de deksel op de wok op middelhoog vuur 10 min. zachtjes koken. Voeg de sugarsnaps de laatste 5 min. toe. Halveer en pers 1 helft van de limoen uit. Snijd de andere helft in partjes. Breng de curry op smaak met het limoensap en eventueel zout. Verdeel de curry over diepe borden en serveer met de rijst en partjes limoen.

combinatietip:

Houd je van pittig? Garneer het gerecht dan met een fijngesneden rode peper.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 6 2017

Lichtpittige groene curry met gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Licht­pit­ti­ge groe­ne cur­ry met ge­hakt

1
1
  • 150 g witte rijst
  • 400 g bloemkoolrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste minuut de bloemkoolrijst toe.

2
2

Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

3
3
  • 500 g zoete aardappelen

Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm.

4
4
  • 1 el arachideolie
  • 300 g half-om-halfgehakt
  • 2 el Euroma Original spices by Jonnie Boer Thai green curry

Verhit de olie in de wok en bak het gehakt op middelhoog vuur in 3 min. rul. Voeg de Thai Green Curry en zoete aardappel toe en bak 2 min. mee.

5
5
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 g verse sugarsnaps

Voeg de kokosmelk toe en laat met de deksel op de wok op middelhoog vuur 10 min. zachtjes koken. Voeg de sugarsnaps de laatste 5 min. toe.

6
6
  • 1 limoen

Halveer en pers 1 helft van de limoen uit. Snijd de andere helft in partjes.

7
7

Breng de curry op smaak met het limoensap en eventueel zout. Verdeel de curry over diepe borden en serveer met de rijst en partjes limoen.

combinatietip:

Houd je van pittig? Garneer het gerecht dan met een fijngesneden rode peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.