bewaar
Rijstnoedels met gehakt en champignons
Rijstnoedels met gehakt en champignons
bewaar

Rijstnoedels met gehakt en champignons

Dit gerecht met rijstnoedels, gehakt en champignons is héérlijk en volledig budgetproof!

20 min. bereiden
redelijk pittig
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

3

salade-ui

800 g

kastanjechampignon

2 el

sesamolie

300 g

half om half gehakt

225 g

Thaise zilvervliesrijst noedels

10 g

verse koriander

4 el

zoete chilisaus

2 el

sojasaus

½ tl

chilivlokken

Dit gerecht met rijstnoedels, gehakt en champignons is héérlijk en volledig budgetproof!

Aan de slag

1

Snijd de tenen knoflook fijn en de salade-uitjes in ringetjes. Snijd de champignons in plakjes.

2

Verhit de sesamolie in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min. rul op middelhoog vuur. Voeg de champignons en knoflook en de helft van de salade-ui toe en bak ca. 8 min. op middelhoog vuur.

3

Breng ondertussen een grote pan water aan de kook. Neem de pan van het vuur, voeg de rijstnoedels toe en laat 3 min. wellen. Giet af en spoel in een vergiet af onder koud stromend water.

4

Snijd ondertussen de koriander fijn. Meng de chilisaus met de sojasaus en chilivlokken en voeg samen met de koriander en rijstnoedels toe aan het gehaktmengsel. Verwarm 2 min. mee. Garneer met de rest van de salade-ui.

tip

vegatip In dit gerecht kun je het gehakt vervangen door vegetarische rulstukjes (schaal 200 g of 375 g).