Rijst­noe­dels met tofu, ei en tau­gé

Door amandelpasta toe te voegen krijgen de noedels een fijne notige smaak.

(7) waardeer
hoofdgerecht Door amandelpasta toe te voegen krijgen de noedels een fijne notige smaak. 4 personen
2 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de tofu uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd in blokjes van 2 x 2 cm en bestrooi met peper en zout. Verhit de helft van de olie in een wok op middelhoog vuur. Bak de blokjes tofu 12 min. al omscheppend knapperig en goudbruin. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in reepjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil er van af, en pers de vrucht uit. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne, korte reepjes. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes, ook het groen. Houd ¼ van het groen apart.
  3. Roer de amandelpasta los met de sojasaus, het limoensap en -rasp en het water.
  4. Verhit de rest van de olie in de wok en bak hierin de knoflook, de salade-ui en rode peper 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika toe, zet het vuur hoog en bak 3 min. mee. Breek de eieren boven de groenten en bak al omscheppend 2 min. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  5. Voeg de rijstnoedels en taugé toe aan de pan, giet het amandelpasta-sojamengsel erover en warm nog 2 min. door. Schep in kommen en verdeel de tofu en de achtergehouden salade-ui erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 54 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 12 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Rijstnoedels met tofu, ei en taugé

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst­noe­dels met tofu, ei en tau­gé

1
1
  • 375 g tofu

Laat de tofu uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd in blokjes van 2 x 2 cm en bestrooi met peper en zout.

2
2
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur. Bak de blokjes tofu 12 min. al omscheppend knapperig en goudbruin.

3
3
  • 225 g Thaise zilvervliesrijst noedels

Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 1 zak paprikamix
  • 1 limoen

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in reepjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil er van af, en pers de vrucht uit.

5
5
  • 1 verse rode peper
  • 2 tenen knoflook

Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne, korte reepjes. Snijd de knoflook in dunne plakjes.

6
6
  • 1 bos salade-ui

Snijd de salade-ui in dunne ringetjes, ook het groen. Houd ¼ van het groen apart.

7
7
  • 4 el 100% notenpasta amandel
  • 5 el sojasaus
  • 3 el water

Roer de amandelpasta los met de sojasaus, het limoensap en -rasp en het water.

8
8
  • 2 el arachideolie

Verhit de rest van de olie in de wok en bak hierin de knoflook, de salade-ui en rode peper 2 min. op middelhoog vuur.

9
9
  • 2 middelgrote eieren

Voeg de paprika toe, zet het vuur hoog en bak 3 min. mee. Breek de eieren boven de groenten en bak al omscheppend 2 min.

10
10

Breng eventueel op smaak met peper en zout.

11
11
  • 250 g taugé

Voeg de rijstnoedels en taugé toe aan de pan, giet het amandelpasta-sojamengsel erover en warm nog 2 min. door.

12
12

Schep in kommen en verdeel de tofu en de achtergehouden salade-ui erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.