bewaar
Gezonde rijstnoedels met biefstuk en pindadressing
Gezonde rijstnoedels met biefstuk en pindadressing
bewaar

Gezonde rijstnoedels met biefstuk en pindadressing

Deze kleurrijke bowl met biefstuk, frisse groenten en smeuïge pindadressing is onweerstaanbaar.

25 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

diepvries doosje met ananasstukjes

½

rode kool

225 g

Thaise zilvervliesrijst noedels

3 el

milde olijfolie

300 g

peen julienne

60 ml

natuurazijn

160 ml

water

2

biefstukken

1 teen

knoflook

4 el

AH 100% pindakaas naturel

1

komkommer

50 g

ongezouten pinda's

200 g

koelverse sojabonen

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • staafmixer met hoge beker

Deze kleurrijke bowl met biefstuk, frisse groenten en smeuïge pindadressing is onweerstaanbaar.

Aan de slag

1

Laat de ananas ontdooien en bewaar het sap. Snijd de rodekool in flinterdunne reepjes.

2

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de rode kool 30 sec. Giet de noedels en rode kool af, spoel onmiddellijk met koud stromend water, laat uitlekken in een vergiet en meng de noedels met 1/2 el olie en 1 el van het ananassap (per 4 personen).

3

Meng de peen met ⅚ van de azijn, ⅔ van het water en de rest van het ananassap en zet afgedekt met vershoudfolie in de koelkast.

4

Dep de biefstukken droog en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de biefstukken 5 min. op hoog vuur, keer halverwege. Neem uit de pan en laat afgedekt 5 min. rusten onder aluminiumfolie.

5

Doe ondertussen 75 g ananas (per 4 personen), de knoflook, pindakaas, de rest van het water, de rest van de azijn en de rest van de olie in de hoge beker van de staafmixer en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper. Voeg eventueel een eetlepel water toe om de dressing smeuïger te maken.

6

Halveer de komkommer in de lengte, schep met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd de rest in blokjes van 1 cm. Hak de pinda’s grof. Snijd de biefstukken in dunne plakken.

7

Verdeel de noedels over kommen en verdeel de gezuurde peen, rode kool, komkommer, sojabonen, de rest van de ananas en de biefstuk in componenten over de noedels. Verdeel de pindadressing erover en bestrooi met de pinda’s.

Gezonde rijstnoedels met biefstuk en pindadressing

Deze kleurrijke bowl met biefstuk, frisse groenten en smeuïge pindadressing is onweerstaanbaar.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig