Ge­roos­ter­de wor­tel en aard­ap­pel met kip­fi­lethaas­jes

Alles uit de oven vandaag.

(31) waardeer
hoofdgerecht Alles uit de oven vandaag. 4 personen
4 31

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200° C. Halveer de wortels in de lengte. Boen de aardappelen goed schoon en snijd ze in de lengte in frites. Snijd elke ui in 8 partjes. Meng de pesto met de olie. Verdeel de wortel, aardappel en ui over 2 met bakpapier beklede bakplaten, schep om met de pesto-olie en bestrooi met peper. Rooster in ca. 35 min. gaar.
  2. Bestrooi ondertussen de kipfilethaasjes met de rozemarijn, peper en eventueel zout. Wikkel er een plakje spek omheen. Neem na 25 min. de bakplaten uit de oven. Schep de groenten om en leg de kip erop. Wissel de platen en bak nog 10 min.
  3. Verdeel de groenten, aardappel en kiprolletjes over de borden en serveer.

variatietip:

De regenboogwortelmix is verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels en via ah.nl. Je kunt ook geschilde bospeen gebruiken.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde wortel en aardappel met kipfilethaasjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de wor­tel en aard­ap­pel met kip­fi­lethaas­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 200° C.

2
2
  • 600 g regenboog wortelmix
  • 1 kg vastkokende aardappel

Halveer de wortels in de lengte. Boen de aardappelen goed schoon en snijd ze in de lengte in frites.

3
3
  • 2 rode uien
  • 3 el pesto alla Genovese
  • 4 el traditionele olijfolie

Snijd elke ui in 8 partjes. Meng de pesto met de olie.

4
4

Verdeel de wortel, aardappel en ui over 2 met bakpapier beklede bakplaten, schep om met de pesto-olie en bestrooi met peper. Rooster in ca. 35 min. gaar.

5
5
  • 300 g kipfilethaasjes
  • 1½ tl gedroogde rozemarijn

Bestrooi ondertussen de kipfilethaasjes met de rozemarijn, peper en eventueel zout.

6
6
  • 100 g gerookt ontbijtspek

Wikkel er een plakje spek omheen.

7
7

Neem na 25 min. de bakplaten uit de oven.

8
8

Schep de groenten om en leg de kip erop. Wissel de platen en bak nog 10 min.

9
9

Verdeel de groenten, aardappel en kiprolletjes over de borden en serveer.

variatietip:

De regenboogwortelmix is verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels en via ah.nl. Je kunt ook geschilde bospeen gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.