bewaar
Geroosterde pastinaak met wortel
Geroosterde pastinaak met wortel
bewaar

Geroosterde pastinaak met wortel

Kruidig en zoet. De kruidenolie en het spekvet maken van deze groenten een feest.

30 min. bereiden
35 min. oventijd
779waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

pastinaak

250 g

winterpeen

500 g

kruimige aardappelen, roodschillig

4 el

traditionele olijfolie

2 tenen

knoflook

2 tl

gedroogde tijm

240 g

gerookt ontbijtspek

150 g

witte kaas

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer

Kruidig en zoet. De kruidenolie en het spekvet maken van deze groenten een feest.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en winterpeen, halveer in de breedte en snijd in de lengte in staafjes. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in partjes. Schep de groenten en aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Pureer de olie met de knoflook en tijm met de staafmixer. Verdeel over de aardappelen en groenten. Bak ca. 35 min. in de hete oven.

2

Snijd ondertussen het spek in plakjes en bak in 5 min. uit. Schep met het bakvet na 25 min. oventijd tussen de groenten op de bakplaat. Verdeel de aardappelen, groenten en spek over een platte schaal en verkruimel de witte kaas erover. Serveer lauwwarm. Bon appétit!

tip

Geroosterde pastinaak met wortel

Instructievideo - 02:56 min.