bewaar
Vegetarische andijviestamppot
Vegetarische andijviestamppot
bewaar

Vegetarische andijviestamppot

Stimpestamp the vega way en in een half uur op tafel.

25 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappel

250 g

Unox vegetarische rookworst

3

sjalotten

30 g

ongezouten roomboter

250 ml

water

24 g

Knorr mix voor jus met uitjes

100 ml

volle melk

500 g

gesneden andijvie

320 g

Amsterdamse ui in pot

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Stimpestamp the vega way en in een half uur op tafel.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Bereid ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de sjalotten in halve ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de sjalot 10 min. Voeg het water en de mix voor jus toe en breng aan de kook. Laat 1 min. op laag vuur koken.

2

Giet de aardappelen af en stamp fijn. Voeg de melk en andijvie toe. Verwarm 2 min. al roerend op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de rookworst, uienjus en Amsterdamse uien.

variatietip Liever geen vegetarische rookworst? Je kunt de stamppot ook garneren met gebakken kastanjechampignons.