Vegetarische andijviestamppot
Stimpestamp the vega way en in een half uur op tafel.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg iets kruimige aardappel
- 250 g Unox vegetarische rookworsten
- 3 sjalotten
- 30 g ongezouten roomboter
- 250 ml water
- 24 g Knorr mix voor jus met uitjes
- 100 ml volle melk
- 500 g gesneden andijvie
- 320 g Amsterdamse uien in pot
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Bereid ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de sjalotten in halve ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de sjalot 10 min. Voeg het water en de mix voor jus toe en breng aan de kook. Laat 1 min. op laag vuur koken.
- Giet de aardappelen af en stamp fijn. Voeg de melk en andijvie toe. Verwarm 2 min. al roerend op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de rookworst, uienjus en Amsterdamse uien.
variatietip:
Liever geen vegetarische rookworst? Je kunt de stamppot ook garneren met gebakken kastanjechampignons.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 430 kcal
- eiwit 10 g
-
koolhydraten 52 g
waarvan suikers 9 g -
vet 18 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 1.000 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Vegetarische andijviestamppot
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vegetarische andijviestamppot
- 1 kg iets kruimige aardappel
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.
- 250 g Unox vegetarische rookworsten
- 3 sjalotten
Bereid ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de sjalotten in halve ringen.
- 30 g ongezouten roomboter
- 250 ml water
- 24 g Knorr mix voor jus met uitjes
Verhit de boter in een koekenpan en bak de sjalot 10 min. Voeg het water en de mix voor jus toe en breng aan de kook. Laat 1 min. op laag vuur koken.
- 100 ml volle melk
- 500 g gesneden andijvie
Giet de aardappelen af en stamp fijn. Voeg de melk en andijvie toe.
Verwarm 2 min. al roerend op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 320 g Amsterdamse uien in pot
Serveer de stamppot met de rookworst, uienjus en Amsterdamse uien.
variatietip:
Liever geen vegetarische rookworst? Je kunt de stamppot ook garneren met gebakken kastanjechampignons.