bewaar
Andijviestamppot met zalm
Andijviestamppot met zalm
bewaar

Andijviestamppot met zalm

Zo'n stuk roze zalm is niet alleen een lust voor het oog, hij blijkt ook nog eens heel lekker te matchen met andijviestamppot.

30 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ kg

iets kruimige aardappel

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

3

ansjovisfilets in olijfolie

1 tl

chilivlokken

750 g

fijngesneden andijvie

600 g

verse zalmfilet

3 el

kappertjes

250 ml

halfvolle melk

20 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • hapjespan

  • pureestamper

Zo'n stuk roze zalm is niet alleen een lust voor het oog, hij blijkt ook nog eens heel lekker te matchen met andijviestamppot.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.

2

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅔ van de ansjovisfilets met 1 el ansjovisolie (per 4 personen) in de pan, tot de vis uit elkaar valt. Voeg de ui, knoflook en chilivlokken toe en bak 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg de andijvie in delen toe en laat in 5 min. iets slinken. Neem de pan van het vuur.

3

Verhit de rest van de ansjovis met ½ el ansjovisolie (per 4 personen) in een koekenpan en laat de ansjovis uit elkaar vallen in de olie. Bestrooi de zalm rondom met peper en eventueel zout en bak 6 min. op middelhoog vuur in de ansjovisolie. Keer halverwege. Voeg de kappertjes met 2 el kappertjesvocht (per 4 personen) toe en roer door het bakvet.

4

Giet de aardappelen af en stamp met de melk en de boter tot een puree. Meng de andijvie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over diepe borden, breek de zalm in stukken en verdeel met de kappertjesjus erover.

tip

combinatietipMaak de volgende dag een salade met andijvie, plakjes appel, druiven, geraspte oude kaas, olijfolie en citroensap.