bewaar
Andijviestamppot met witvis en tomaat
Andijviestamppot met witvis en tomaat
bewaar

Andijviestamppot met witvis en tomaat

Dat andijviestamp net zo lekker smaakt met een gebakken visje bewijst dit recept wel.

20 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappel

1

middelgrote ui

500 g

tomaten

4 el

milde olijfolie

4 stuks

diepvries pangasiusfilets

100 ml

magere melk

500 g

fijngesneden andijvie

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Dat andijviestamp net zo lekker smaakt met een gebakken visje bewijst dit recept wel.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.

2

Snijd ondertussen de ui in brede ringen. Snijd het kroontje van de tomaten en snijd ze in kwarten. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui met tomaat 10 min. tot goudbruin. Voeg de bevroren pangasiusfilet toe en bak nog 6-8 min. tot gaar. Schep halverwege om.

3

Giet de aardappelen af en stamp fijn met de pureestamper. Meng de melk door de aardappelen tot een smeuïge puree. Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Blijf roeren tot de andijvie licht geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.

4

Schep de stamppot in 4 grote borden. Maak er een kuiltje in en verdeel de vis, tomaat en ui erover.

Andijviestamppot met witvis en tomaat

Dat andijviestamp net zo lekker smaakt met een gebakken visje bewijst dit recept wel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig