bewaar
Gezonde andijviestamppot met witlof, kaas en gekookt ei
Gezonde andijviestamppot met witlof, kaas en gekookt ei
bewaar

Gezonde andijviestamppot met witlof, kaas en gekookt ei

Gek op andijvie én witlof met kaas? Dan gaat deze stamppot jou héél blij maken!

30 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappel

6

middelgrote eieren

4 stronken

witlof

1 el

milde olijfolie

150 ml

halfvolle melk

500 g

fijngesneden andijvie

150 g

Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+

½ tl

gemalen nootmuskaat

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken van ca. 3 cm en kook in 20 min. gaar.

2

Breng een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 7 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in parten.

3

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof. Halveer het lof, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes.

4

Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de witlof 5 min. op middelhoog vuur.

5

Verwarm ondertussen de melk. Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper samen met de melk tot een smeuïge puree.

6

Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Blijf roeren tot de andijvie licht geslonken is. Meng de witlof en kaas erdoor. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Verdeel de ei-parten erover en serveer.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gezonde andijviestamppot met witlof, kaas en gekookt ei

Gek op andijvie én witlof met kaas? Dan gaat deze stamppot jou héél blij maken!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig