Aardappelpuree met witlof, ham en kaas
Behoefte aan comfortfood? Zoek niet verder: deze ovenschotel bestaande uit aardappelpuree met witlof, ham en kaas heeft alles wat je wilt.
Ingrediënten
4 personen
600 g
witlof
1 kg
kruimige aardappel
150 g
gerookte schouderham
200 g
De Zaanse Hoeve mild 30+ geraspt
60 g
ongezouten roomboter
200 ml
De Zaanse Hoeve halfvolle melk
2 el
milde mosterd
Dit heb je nodig
grote ovenschaal (20 x 30 cm)
pureestamper
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en kook het witlof 8 min. Schil ondertussen de aardappelen en snijd elke aardappel in 4 gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min gaar.
Giet ondertussen het witlof af, laat goed uitlekken en wikkel elke helft in een plakje ham. Verdeel achtereenvolgens de witlofrolletjes, kaas en de helft van de boter in klontjes over de ovenschaal. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Giet de aardappelen af en stamp samen met de melk, de rest van de boter en mosterd tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de ham-kaaswitlof met de aardappelpuree en wat kookvocht uit de ovenschaal.
Aardappelpuree met witlof, ham en kaas
Behoefte aan comfortfood? Zoek niet verder: deze ovenschotel bestaande uit aardappelpuree met witlof, ham en kaas heeft alles wat je wilt.

hoofdgerecht
4 personen
545 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en kook het witlof 8 min. Schil ondertussen de aardappelen en snijd elke aardappel in 4 gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min gaar.
Giet ondertussen het witlof af, laat goed uitlekken en wikkel elke helft in een plakje ham. Verdeel achtereenvolgens de witlofrolletjes, kaas en de helft van de boter in klontjes over de ovenschaal. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Giet de aardappelen af en stamp samen met de melk, de rest van de boter en mosterd tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de ham-kaaswitlof met de aardappelpuree en wat kookvocht uit de ovenschaal.
vegatip:In plaats van schouderham te gebruiken kun je ook de witlofschotel met amandelschaafsel bestrooien.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)600 g witlof
1 kg kruimige aardappel
150 g gerookte schouderham
200 g De Zaanse Hoeve mild 30+ geraspt
60 g ongezouten roomboter
200 ml De Zaanse Hoeve halfvolle melk
2 el milde mosterd
Dit heb je nodig
grote ovenschaal (20 x 30 cm)
pureestamper