bewaar
Aardappelpuree met witlof, ham en kaas
Aardappelpuree met witlof, ham en kaas
bewaar

Aardappelpuree met witlof, ham en kaas

Behoefte aan comfortfood? Zoek niet verder: deze ovenschotel bestaande uit aardappelpuree met witlof, ham en kaas heeft alles wat je wilt.

30 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

witlof

1 kg

kruimige aardappel

150 g

gerookte schouderham

200 g

De Zaanse Hoeve mild 30+ geraspt

60 g

ongezouten roomboter

200 ml

De Zaanse Hoeve halfvolle melk

2 el

milde mosterd

Dit heb je nodig

  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)

  • pureestamper

Behoefte aan comfortfood? Zoek niet verder: deze ovenschotel bestaande uit aardappelpuree met witlof, ham en kaas heeft alles wat je wilt.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en kook het witlof 8 min. Schil ondertussen de aardappelen en snijd elke aardappel in 4 gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min gaar.

3

Giet ondertussen het witlof af, laat goed uitlekken en wikkel elke helft in een plakje ham. Verdeel achtereenvolgens de witlofrolletjes, kaas en de helft van de boter in klontjes over de ovenschaal. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

4

Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Giet de aardappelen af en stamp samen met de melk, de rest van de boter en mosterd tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout.

5

Serveer de ham-kaaswitlof met de aardappelpuree en wat kookvocht uit de ovenschaal.