Andijviestamppot met pesto en gebakken cherrytomaten
Andijviestamppot met pesto en gebakken cherrytomaten
bewaar
bewaar

Andijviestamppot met pesto en gebakken cherrytomaten

Dit is andijviestamppot in een fris nieuw jasje. Geef 'm een Mediterraans tintje met pesto en cherrytomaten.

30 min. bereiden
79waarderingen

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de rode uien in dunne ringen. Halveer de cherrytomaten.

2

Verhit ¼ van de olie in een grote koekenpan en bak de ui met de tomaten 10 min. op middelhoog vuur, breng op smaak met peper.

3

Snijd ondertussen de knoflook in plakjes en doe samen met de basilicumblaadjes, amandelen, ⅖ van de kaas, de rest van de olie en azijn in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot pesto en breng op smaak met peper. Voeg eventueel wat water toe om de pesto wat vloeibaarder te maken.

4

Giet de aardappelen af, vang een kopje kookvocht op. Meng de melk, pesto en de rest van de kaas erdoor en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Blijf roeren tot de andijvie licht geslonken is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Verdeel de stamppot over borden en verdeel de gebakken tomaat met ui erover.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Andijviestamppot met pesto en gebakken cherrytomaten

Dit is andijviestamppot in een fris nieuw jasje. Geef 'm een Mediterraans tintje met pesto en cherrytomaten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig