bewaar
Vegetarische andijviestamppot
Vegetarische andijviestamppot
bewaar

Vegetarische andijviestamppot

Of je nou een etentje voor de hele familie geeft of op dinsdagavond iets lekkers op tafel wil zetten: met stamppot scoor je altijd.

25 min. bereiden
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

1¼ kg

koelverse stamppotaardappel

150 ml

halfvolle melk

50 g

ongezouten roomboter

1 el

Franse mosterd

1 kg

fijngesneden andijvie

Dit heb je nodig

  • pureestamper of pureeknijper

Of je nou een etentje voor de hele familie geeft of op dinsdagavond iets lekkers op tafel wil zetten: met stamppot scoor je altijd.

Aan de slag

1

Snipper de uien. Doe samen met de stamppotaardappelen in een ruime kookpan en voeg zo veel water toe, dat alles net onderstaat. Breng aan de kook en kook in 10-15 min. gaar min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan nog even droogstomen.

2

Verhit ondertussen de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper of pureer met de pureeknijper. Roer met een houten lepel de warme melk, klontjes boter en mosterd erdoor tot een luchtige puree. Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Blijf roeren tot de andijvie licht geslonken is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietipLekker met uitgebakken spekjes, gerookte kipreepjes, blokjes oude kaas, piccalilly, Amsterdamse uien en augurk. Dan is het gerecht niet meer glutenvrij.