bewaar
Zuurkoolstamppot
Zuurkoolstamppot
bewaar

Zuurkoolstamppot

De friszoete stukjes appel gaan perfect samen met zuurkool.

30 min. bereiden
147waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ kg

kruimige aardappelen

500 g

Gelderse rookworst

500 g

zuurkool

2

elstar-appels

40 g

ongezouten roomboter

150 ml

halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • pureestamper

De friszoete stukjes appel gaan perfect samen met zuurkool.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een pan ruim water in 20 min. gaar. Verwarm ondertussen de rookworsten volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de zuurkool uitlekken. Voeg na 10 min. de zuurkool toe aan de aardappelen.

2

Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in plakjes. Verhit de boter en bak de appel 5 min. op hoog vuur. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen en zuurkool af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en zuurkool grof. Voeg de melk toe en eventueel wat kookvocht toe. Schep de appel met de boter erbij en serveer met de rookworst.