Zuur­kool­stamp­pot met fris­zoe­te ap­pel

De friszoete stukjes appel gaan perfect samen met zuurkool.

(112) waardeer
hollands hoofdgerecht De friszoete stukjes appel gaan perfect samen met zuurkool. 4 personen
3 112

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een pan ruim water in 20 min. gaar. Verwarm ondertussen de rookworsten volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de zuurkool uitlekken. Voeg na 10 min. de zuurkool toe aan de aardappelen.
  2. Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in plakjes. Verhit de boter en bak de appel 5 min. op hoog vuur. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen en zuurkool af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en zuurkool grof. Voeg de melk toe en eventueel wat kookvocht toe. Schep de appel met de boter erbij en serveer met de rookworst.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 1.870 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Zuurkoolstamppot met friszoete appel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool­stamp­pot met fris­zoe­te ap­pel

1
1
  • 1¼ kg kruimige aardappelen

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een pan ruim water in 20 min. gaar.

2
2
  • 500 g Gelderse rookworsten

Verwarm ondertussen de rookworsten volgens de aanwijzing op de verpakking.

3
3
  • 500 g zuurkool

Laat de zuurkool uitlekken. Voeg na 10 min. de zuurkool toe aan de aardappelen.

4
4
  • 2 elstar-appels
  • 40 g ongezouten roomboter

Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in plakjes. Verhit de boter en bak de appel 5 min. op hoog vuur.

5
5
  • 150 ml halfvolle melk

Verwarm de melk in een steelpan.

6
6

Giet de aardappelen en zuurkool af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en zuurkool grof.

7
7

Voeg de melk toe en eventueel wat kookvocht toe. Schep de appel met de boter erbij en serveer met de rookworst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.