bewaar
Zuurkoolstamp met rookworstcroutons
Zuurkoolstamp met rookworstcroutons
bewaar

Zuurkoolstamp met rookworstcroutons

Met rookworst nieuwe stijl: je maakt er knapperige croutons van.

30 min. bereiden
85waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ kg

kruimige aardappelen

100 ml

kraanwater

500 g

verse zuurkool

1

Veluwse fijne rookworst

1 el

traditionele olijfolie

150 ml

volle melk

50 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Met rookworst nieuwe stijl: je maakt er knapperige croutons van.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Verwarm na 10 min. de zuurkool 10 min. met 100 ml water op laag vuur. Laat uitlekken in een vergiet. Snijd de rookworst in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de worst in 5 min. krokant. Verwarm de melk met de boter in een steelpan.

2

Giet de aardappelen af en pureer ze met een pureeknijper of stamp ze fijn. Meng de warme melk en zuurkool door de aardappelen. Bestrooi de stamppot met de rookworstcroutons. Bon appétit!

tip

Zuurkoolstamp met rookworstcroutons

Instructievideo - 02:54 min.