bewaar
Hollands stamppotje met rookworst
Hollands stamppotje met rookworst
bewaar

Hollands stamppotje met rookworst

De zomerse variant van stamppot met worst: geen boerenkool, maar roerbakgroente.

15 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

Veluwse fijne rookworst

50 g

pijnboompitten

2 el

traditionele olijfolie

800 g

verse Hollandse roerbakgroente

800 g

aardappelpuree met boter

1 el

grove Zaanse mosterd

De zomerse variant van stamppot met worst: geen boerenkool, maar roerbakgroente.

Aan de slag

1

Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep of schud regelmatig om. Laat afkoelen op een bord.

2

Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de roerbakgroente al omscheppend 8-9 min. op middelhoog vuur. Verwarm ondertussen de aardappelpuree in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Schep de groente en mosterd door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de stamppot in een schaal en bestrooi met de pijnboompitten.

Hollands stamppotje met rookworst

De zomerse variant van stamppot met worst: geen boerenkool, maar roerbakgroente.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig