Hol­lands stamp­pot­je met rook­worst

De zomerse variant van stamppot met worst: geen boerenkool, maar roerbakgroente.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht De zomerse variant van stamppot met worst: geen boerenkool, maar roerbakgroente. 4 personen
3 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep of schud regelmatig om. Laat afkoelen op een bord.
  2. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de roerbakgroente al omscheppend 8-9 min. op middelhoog vuur. Verwarm ondertussen de aardappelpuree in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Schep de groente en mosterd door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de stamppot in een schaal en bestrooi met de pijnboompitten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 53 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 1.280 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Hollands stamppotje met rookworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­lands stamp­pot­je met rook­worst

1
1
  • 1 Veluwse fijne rookworst

Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 50 g pijnboompitten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin.

3
3

Schep of schud regelmatig om. Laat afkoelen op een bord.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 800 g Hollandse roerbakgroenten

Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de roerbakgroente al omscheppend 8-9 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 800 g aardappelpuree met boter

Verwarm ondertussen de aardappelpuree in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 1 el grove mosterd

Schep de groente en mosterd door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Schep de stamppot in een schaal en bestrooi met de pijnboompitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.