bewaar
Zuurkoolstamppot met kabeljauwfilet
Zuurkoolstamppot met kabeljauwfilet
bewaar

Zuurkoolstamppot met kabeljauwfilet

25 min. bereiden
25 min. wachten
47waarderingen

Ingrediënten

2 x 750 g

iets kruimige aardappelen

1 pak

kabeljauwfilet

1 el

mosterd

75 g

geraspte jonge kaas

1 tl

gedroogde dille

1 voordeelschaal

verse zuurkool

150 ml

halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • bakpapier, pureestamper

Aan de slag

1

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 225 °C. Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 min. gaar. Leg de kabeljauwfilet op de bakplaat en besmeer met de mosterd. Strooi de kaas en de dille erover.

2

Bak de kabeljauwfilet in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Verwarm de zuurkool volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Giet de aardappelen af, voeg de melk toe en stamp met de puree- stamper tot een grove puree. Schep de zuurkool erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de kabeljauwfilet.

tip

algemeen* De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kun je de exacte temperatuur bepalen.