bewaar
Eendenborst met zuurkool
Eendenborst met zuurkool
bewaar

Eendenborst met zuurkool

40 min. bereiden
112waarderingen

Ingrediënten

4 personen

30 g

boter

1

ui

100 g

katenspek

500 g

zuurkool

½ tl

karwijzaad

1½ el

suiker

200 ml

sinaasappelsap

2 grote

eendenborsten

Aan de slag

1

Verhit de boter in een hapjespan en fruit hierin de ui zachtjes 5 minuten. Roer de spekreepjes erdoor en bak alles samen nog enkele minuten. Schep de zuurkool, karwijzaadjes en suiker door het spek-uienmengsel en voeg het sinaasappelsap en naar smaak peper toe. Leg de deksel op de pan en breng alles aan de kook. Stoof de zuurkool zachtjes in ca. 30 min. gaar. Schep de zuurkool af en toe om.

2

Snijd intussen de vette kant van de eendenborsten kruiselings in. Bestrooi ze met zout en peper. Verhit een koekenpan zonder vet. Leg de eendenborsten met de vette kant in de pan en bak deze kant op middelhoog vuur in ca. 8 min. goudbruin en krokant. Bak de andere kant nog 3 minuten. Leg de eendenborsten op een plank, dek ze af met een stukje aluminiumfolie en laat ze 5 min. rusten.

3

Verdeel de zuurkool over 4 borden, snijd de eendenborst in dunne plakjes en leg ze ertegenaan.