bewaar
Zuurkoolschotel met ham en spek
Zuurkoolschotel met ham en spek
bewaar

Zuurkoolschotel met ham en spek

Dat zo'n lekkere zuurkoolschotel zó budgetproof kan zijn. Je gelooft het bijna niet.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
731waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

1 teen

knoflook

2 el

milde olijfolie

150 g

yorkham

520 g

zuurkool naturel

3 tl

karwijzaad

800 g

koelverse aardappelpuree

150 g

Meester & Zn katenspek

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Dat zo'n lekkere zuurkoolschotel zó budgetproof kan zijn. Je gelooft het bijna niet.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd de ham in stukjes en meng samen met de zuurkool en het karwijzaad door de ui en knoflook. Neem van het vuur.

2

Verdeel eerst de aardappelpuree en dan het zuurkoolmengsel over de ovenschaal. Leg de plakjes katenspek erop. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

tip

bewaartipJe kunt dit gerecht tot het de oven in gaat 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en bak voor het serveren ca. 30 min. in de oven op 180 °C.