Zuur­kool­scho­tel met ham en spek

Dat zo'n lekkere zuurkoolschotel zó budgetproof kan zijn. Je gelooft het bijna niet.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 445 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(702) waardeer
hollands hoofdgerecht Dat zo'n lekkere zuurkoolschotel zó budgetproof kan zijn. Je gelooft het bijna niet. 4 personen
3 702

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd de ham in stukjes en meng samen met de zuurkool en het karwijzaad door de ui en knoflook. Neem van het vuur.
  2. Verdeel eerst de aardappelpuree en dan het zuurkoolmengsel over de ovenschaal. Leg de plakjes katenspek erop. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht tot het de oven in gaat 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en bak voor het serveren ca. 30 min. in de oven op 180 °C.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 32 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.760 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Zuurkoolschotel met ham en spek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool­scho­tel met ham en spek

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 rode uien
  • 1 teen knoflook

Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

4
4
  • 150 g yorkham
  • 520 g verse zuurkool
  • 3 tl karwijzaad

Snijd de ham in stukjes en meng samen met de zuurkool en het karwijzaad door de ui en knoflook. Neem van het vuur.

5
5
  • 800 g koelverse aardappelpuree
  • 150 g Meester & Zn katenspek

Verdeel eerst de aardappelpuree en dan het zuurkoolmengsel over de ovenschaal. Leg de plakjes katenspek erop.

6
6

Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht tot het de oven in gaat 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en bak voor het serveren ca. 30 min. in de oven op 180 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.