Zuurkoolschotel met ham en spek

Dat zo'n lekkere zuurkoolschotel zó budgetproof kan zijn. Je gelooft het bijna niet.

445 kcal

15 min. bereiden, 20 min. oventijd

3.3/5

(811)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)


2019 nr. 09 - Heerlijke avondjes

2017 nr. 02 - Hollandse Winterkeuken

2012 nr. 10 - Van Hollandse bodem

2021 week 01-04 - 2021 week 01-04

2020 week 49-50 - 2020 week 49-50

2012 week 41-44 - 2012 week 41-44

Allerhande Box Week 50 2019 - Allerhande Box Week 50 2019

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd de ham in stukjes en meng samen met de zuurkool en het karwijzaad door de ui en knoflook. Neem van het vuur.

  2. Verdeel eerst de aardappelpuree en dan het zuurkoolmengsel over de ovenschaal. Leg de plakjes katenspek erop. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

  • bewaartipJe kunt dit gerecht tot het de oven in gaat 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en bak voor het serveren ca. 30 min. in de oven op 180 °C.

Wat vond je van dit recept?

Zuurkoolschotel met ham en spek

Dat zo'n lekkere zuurkoolschotel zó budgetproof kan zijn. Je gelooft het bijna niet.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig