Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de ananasstukjes ontdooien. Laat de zuurkool uitlekken. Snipper de ui. Meng de zuurkool met de ui, hamblokjes en de ananasstukjes. Breng op smaak met peper.
Schep de zuurkool in de ovenschaal en verdeel de aardappelschijfjes erover. Bestrijk met de mosterd en verdeel de kruidenboter erover. Bak de zuurkoolschotel in de oven in ca. 30 min. gaar.
Zuurkoolschotel ham en ananas
Smakelijke combinatie van zuurkool, ham, ananas & ui met aardappelschijfjes. Extra lekker door mosterd & kruidenboter.
- bereidingstipJe kunt de zuurkoolschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C. Dek af met aluminiumfolie als de schotel te donker wordt.
Gerelateerde recepten
Zuurkoolschotel ham en ananas
Smakelijke combinatie van zuurkool, ham, ananas & ui met aardappelschijfjes. Extra lekker door mosterd & kruidenboter.

hoofdgerecht
4 personen
400 kcal
10 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de ananasstukjes ontdooien. Laat de zuurkool uitlekken. Snipper de ui. Meng de zuurkool met de ui, hamblokjes en de ananasstukjes. Breng op smaak met peper.
Schep de zuurkool in de ovenschaal en verdeel de aardappelschijfjes erover. Bestrijk met de mosterd en verdeel de kruidenboter erover. Bak de zuurkoolschotel in de oven in ca. 30 min. gaar.
bereidingstip:Je kunt de zuurkoolschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C. Dek af met aluminiumfolie als de schotel te donker wordt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g diepvries ananas stukjes
500 g zuurkool naturel
1 ui
250 g hamblokjes
700 g koelverse aardappelschijfjes
2 el Franse mosterd
50 g kruidenboter
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)