bewaar
Zuurkoolschotel ham en ananas
Zuurkoolschotel ham en ananas
bewaar

Zuurkoolschotel ham en ananas

Smakelijke combinatie van zuurkool, ham, ananas & ui met aardappelschijfjes. Extra lekker door mosterd & kruidenboter.

10 min. bereiden
30 min. oventijd
174waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

doosjevol ananas

500 g

zuurkool naturel

1

ui

250 g

hamblokjes

700 g

koelverse aardappelschijfjes

2 el

Franse mosterd

50 g

kruidenboter

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Smakelijke combinatie van zuurkool, ham, ananas & ui met aardappelschijfjes. Extra lekker door mosterd & kruidenboter.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de ananasstukjes ontdooien. Laat de zuurkool uitlekken. Snipper de ui. Meng de zuurkool met de ui, hamblokjes en de ananasstukjes. Breng op smaak met peper.

2

Schep de zuurkool in de ovenschaal en verdeel de aardappelschijfjes erover. Bestrijk met de mosterd en verdeel de kruidenboter erover. Bak de zuurkoolschotel in de oven in ca. 30 min. gaar.

tip

bereidingstipJe kunt de zuurkoolschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C. Dek af met aluminiumfolie als de schotel te donker wordt.