bewaar
Zuurkoolschotel met appel
Zuurkoolschotel met appel
bewaar

Zuurkoolschotel met appel

15 min. bereiden
35 min. wachten
194waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

4 el

traditionele olijfolie

500 g

zuurkool

4 tl

gedroogde Provençaalse kruiden

360 g

fijngekruid tofu roerbakgehakt

1 zak

diepvries aardappelpuree

2 el

Franse mosterd

3

Elstar appels

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cminhoud 2 liter), ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Doe de zuurkool in de ovenschaal. Schep de ui met een schuimspaan uit de pan. Meng met de Provençaalse kruiden en peper en zout naar smaak door het gehakt. Verdeel het gehakt over de zuurkool en lepel er 100 ml water over.

2

Meng met de Provençaalse kruiden en peper en zout naar smaak door het gehakt. Verdeel het gehakt over de zuurkool en lepel er 100 ml water over. Meng de aardappelpuree met de mosterd. Verdeel de helft over het gehakt en strijk glad. Halveer de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in dunne plakjes. Leg dakpansgewijs op de puree en bestrooi met de Provençaalse kruiden. Schep de rest van de puree tussen de appels. Bestrijk de appels en de puree met de achtergebleven (uien)olie in de koekenpan.

3

Bak de zuurkoolschotel in 35 min. gaar en goudbruin in de oven.

algemeenU kunt de zuurkoolschotel van tevoren maken en invriezen. Laat op de dag van serveren in de koelkast ontdooien. Bedek met aluminiumfolie en verwarm 20 min. in de oven op 160 °C.

algemeen* De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.