bewaar
Zuurkoolschotel met geitenkaas en appel
Zuurkoolschotel met geitenkaas en appel
bewaar

Zuurkoolschotel met geitenkaas en appel

Lichte en zachte smaken: rozijn, appel en frisse geitenkaas.

15 min. bereiden
35 min. oventijd
411waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

Elstar appels

50 g

ongezouten roomboter

520 g

gekookte wijnzuurkool

50 g

rozijnen

1 tl

gedroogde tijm

600 g

verse aardappelpuree

250 g

Bettine Blanc geitenkaas 58+

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Lichte en zachte smaken: rozijn, appel en frisse geitenkaas.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de appels in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Smelt de boter in een braadpan of hapjespan en stoof de zuurkool ca. 5 min. Meng de appelblokjes, rozijnen en de tijm erdoor. Schep de zuurkool in de ovenschaal.

2

Verdeel de aardappelpuree over de zuurkool. Verkruimel de geitenkaas en strooi deze over de puree. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de zuurkoolschotel ca. 35 min. totdat hij goudbruin is.

algemeen* De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kan u de exacte temperatuur bepalen.

Zuurkool

Instructievideo - 04:12 min.