bewaar
Stamppot van spruitjes en geitenkaas
Stamppot van spruitjes en geitenkaas
bewaar

Stamppot van spruitjes en geitenkaas

Stampen met een twist: met nootmuskaat en kaneel echt verrassend anders!

15 min. bereiden
244waarderingen

Ingrediënten

4 personen

900 g

spruitjes

1

ui

3 tenen

knoflook

3 el

traditionele olijfolie

150 g

Bettine Blanc geitenkaas 58+

150 g

ongebrande ongezouten notenmix naturel

124 g

mix voor aardappelpuree

½ tl

gedroogde nootmuskaat

½ tl

kaneel

Dit heb je nodig

  • aardappelstamper

Stampen met een twist: met nootmuskaat en kaneel echt verrassend anders!

Aan de slag

1

Kook de spruitjes in ruim kokend water met zout 8-10 min gaar. Giet af.

2

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee.

3

Snijd de geitenkaas in stukjes. Hak de noten grof. Bereid de puree volgens aanwijzingen op de verpakking. Voeg de spruitjes en het uimengsel toe aan de puree en stamp grof. Voeg de geitenkaas, noten, nootmuskaat en kaneel toe. Breng op smaak met peper en zout. Warm nog even door.