Zuur­kool­scho­tel met ge­hakt en ap­pel

Deze ovenschotel met zuurkool en gehakt zet je binnen no time op tafel. Lekker makkelijk voor de doordeweekse avond!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 495 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(613) waardeer
hollands hoofdgerecht Deze ovenschotel met zuurkool en gehakt zet je binnen no time op tafel. Lekker makkelijk voor de doordeweekse avond! 4 personen
3 613

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)
  • appelboor

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op middelhoog vuur in 4 min. uit. Voeg het gehakt toe en bak in 2 min. rul. Giet het vet af, maar vang op. Breng het gehakt op smaak met de tijm, de helft van de kaneel en peper.
  2. Spoel de zuurkool in een vergiet kort onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Verdeel over de ovenschotel en schep het gehaktmengsel erop. Verdeel de aardappelpuree erover.
  3. Verwijder met een appelboor het klokhuis van de appels en snijd de appels ongeschild in ringen. Leg boven op de ovenschotel en bestrooi met de rest van de kaneel. Besprenkel het geheel met het bakvet van het gehakt en bak de schotel ca. 20 min. in de oven, zodat de bovenkant mooi goudbruin kleurt. Verdeel de schotel over de borden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 37 g
    waarvan suikers 10 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
januari 2020 , Receptkaart 2009 week 08-09

Zuurkoolschotel met gehakt en appel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool­scho­tel met ge­hakt en ap­pel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 125 g gerookte spekreepjes

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op middelhoog vuur in 4 min. uit.

3
3
  • 300 g half-om-halfgehakt
  • 1 tl gedroogde tijm
  • ½ tl gemalen kaneel

Voeg het gehakt toe en bak in 2 min. rul. Giet het vet af, maar vang op. Breng het gehakt op smaak met de tijm, de kaneel en peper.

4
4
  • 500 g zuurkool naturel

Spoel de zuurkool in een vergiet kort onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

5
5
  • 800 g verse aardappelpuree

Verdeel over de ovenschotel en schep het gehaktmengsel erop. Verdeel de aardappelpuree erover.

6
6
  • 2 Elstar appels

Verwijder met een appelboor het klokhuis van de appels en snijd de appels ongeschild in ringen.

7
7
  • ½ tl gemalen kaneel

Leg boven op de ovenschotel en bestrooi met de rest van de kaneel.

8
8

Besprenkel het geheel met het bakvet van het gehakt en bak de schotel ca. 20 min. in de oven, zodat de bovenkant mooi goudbruin kleurt.

9
9

Verdeel de schotel over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.