bewaar
Zuurkoolschotel met gehakt en appel
Zuurkoolschotel met gehakt en appel
bewaar

Zuurkoolschotel met gehakt en appel

Deze ovenschotel met zuurkool en gehakt zet je binnen no time op tafel. Lekker makkelijk voor de doordeweekse avond!

15 min. bereiden
20 min. oventijd
618waarderingen

Ingrediënten

4 personen

125 g

gerookte spekreepjes

300 g

half-om-halfgehakt

1 tl

gedroogde tijm

1 tl

gemalen kaneel

500 g

zuurkool naturel

800 g

verse aardappelpuree

2

Elstar appels

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

  • appelboor

Deze ovenschotel met zuurkool en gehakt zet je binnen no time op tafel. Lekker makkelijk voor de doordeweekse avond!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op middelhoog vuur in 4 min. uit. Voeg het gehakt toe en bak in 2 min. rul. Giet het vet af, maar vang op. Breng het gehakt op smaak met de tijm, de helft van de kaneel en peper.

2

Spoel de zuurkool in een vergiet kort onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Verdeel over de ovenschotel en schep het gehaktmengsel erop. Verdeel de aardappelpuree erover.

3

Verwijder met een appelboor het klokhuis van de appels en snijd de appels ongeschild in ringen. Leg boven op de ovenschotel en bestrooi met de rest van de kaneel. Besprenkel het geheel met het bakvet van het gehakt en bak de schotel ca. 20 min. in de oven, zodat de bovenkant mooi goudbruin kleurt. Verdeel de schotel over de borden.