Zuur­kool­scho­tel met sap­pi­ge kar­bo­na­de en ap­pel

In nét iets meer dan een kwartier zet je deze oer-Hollandse zuurkoolschotel op tafel.

(30) waardeer
hollands hoofdgerecht In nét iets meer dan een kwartier zet je deze oer-Hollandse zuurkoolschotel op tafel. 4 personen
3 30

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de zuurkool in een vergiet, spoel kort onder warm stromend water en laat uitlekken. Snipper de uien. Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in plakjes.
  2. Verhit de hapjespan zonder olie of boter en bak de ui, spekjes en de helft van de vadouvan 2 min. op hoog vuur. Voeg de zuurkool en aardappelpuree toe en verwarm op middelhoog vuur met de deksel op de pan 8 min. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit ondertussen de olie met de rest van de vadouvan in een koekenpan en bak de karbonades op middelhoog vuur in 10 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Voeg de laatste 3 min. de appelplakjes toe.
  4. Verdeel het zuurkoolmengsel over de borden en serveer met de karbonade en appel.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.560 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Zuurkoolschotel met sappige karbonade en appel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool­scho­tel met sap­pi­ge kar­bo­na­de en ap­pel

1
1
  • 500 g verse zuurkool
  • 2 uien

Doe de zuurkool in een vergiet, spoel kort onder koud stromend water en laat uitlekken. Snipper de uien.

2
2
  • 2 Elstar appels

Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in plakjes.

3
3
  • 100 g magere gerookte spekreepjes
  • 1 tl vadouvan kruidenmix

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de ui, spekjes en vadouvan 2 min. op hoog vuur.

4
4
  • 900 g aardappelpuree met boter

Voeg de zuurkool en aardappelpuree toe en verwarm met de deksel op de pan 8 min. op middelhoog vuur.

5
5

Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1 tl vadouvan kruidenmix
  • 4 ribkarbonades

Verhit ondertussen de olie met de rest van de vadouvan in een koekenpan en bak de karbonades op middelhoog vuur in 10 min. bruin en gaar.

7
7

Keer halverwege. Voeg de laatste 3 min. de appelplakjes toe.

8
8

Verdeel het zuurkoolmengsel over de borden en serveer met de karbonade en appel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.