bewaar
Zuurkoolschotel met sappige karbonade en appel
Zuurkoolschotel met sappige karbonade en appel
bewaar

Zuurkoolschotel met sappige karbonade en appel

In nét iets meer dan een kwartier zet je deze oer-Hollandse zuurkoolschotel op tafel.

20 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

verse zuurkool

2

uien

2

Elstar appels

100 g

magere gerookte spekreepjes

2 tl

vadouvan kruidenmix

900 g

aardappelpuree met boter

2 el

traditionele olijfolie

4

ribkarbonades

In nét iets meer dan een kwartier zet je deze oer-Hollandse zuurkoolschotel op tafel.

Aan de slag

1

Doe de zuurkool in een vergiet, spoel kort onder warm stromend water en laat uitlekken. Snipper de uien. Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in plakjes.

2

Verhit de hapjespan zonder olie of boter en bak de ui, spekjes en de helft van de vadouvan 2 min. op hoog vuur. Voeg de zuurkool en aardappelpuree toe en verwarm op middelhoog vuur met de deksel op de pan 8 min. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verhit ondertussen de olie met de rest van de vadouvan in een koekenpan en bak de karbonades op middelhoog vuur in 10 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Voeg de laatste 3 min. de appelplakjes toe.

4

Verdeel het zuurkoolmengsel over de borden en serveer met de karbonade en appel.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.