bewaar
Zuurkoolschotel met ham en crunchy spek uit de oven
Zuurkoolschotel met ham en crunchy spek uit de oven
bewaar

Zuurkoolschotel met ham en crunchy spek uit de oven

Nét even anders dan de traditionele zuurkoolstamppot.

25 min. bereiden
20 min. oventijd
62waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappel

2

rode uien

2 tenen

knoflook

2 el

milde olijfolie

150 g

yorkham

520 g

zuurkool naturel

2 tl

karwijzaad

50 g

ongezouten roomboter

150 ml

halfvolle melk

150 g

katenspek

Dit heb je nodig

  • pureestamper

  • ovenschalen (15 x 20 cm)

Nét even anders dan de traditionele zuurkoolstamppot.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken van ca. 3 cm en kook in 20 min. gaar.

2

Snijd uien in ringen en de tenen knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de ui toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3

Snijd ondertussen de ham in stukjes. Draai het vuur uit en meng de ham, zuurkool en het karwijzaad met de ui en knoflook. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Giet de aardappelen af, voeg 4/5 van de boter en de melk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Vet de ovenschalen in met de rest van de boter en verdeel er de aardappelpuree over. Verdeel vervolgens het zuurkoolmengsel over de puree en leg de plakjes katenspek erop. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zuurkoolschotel met ham en crunchy spek uit de oven

Nét even anders dan de traditionele zuurkoolstamppot.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig