Zuurkoolschotel met ham en crunchy spek uit de oven
Nét even anders dan de traditionele zuurkoolstamppot.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g kruimige aardappelen
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 1 el traditionele olijfolie
- 75 g yorkham
- 250 g verse zuurkool
- 1 tl karwijzaad
- 20 g ongezouten roomboter
- 75 ml halfvolle melk
- 75 g katenspek
Keukenspullen
- pureestamper
- ovenschaal (15 x 20 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan water met eventueel zout in 20 min. gaar.
- Maak de ui schoon en snijd in ringen. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de ui toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
- Snijd ondertussen de ham in stukjes. Draai het vuur uit en meng de ham, zuurkool en het karwijzaad met de ui en knoflook. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Giet de aardappelen af, voeg de boter en melk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Verdeel de aardappelpuree over de ovenschaal. Verdeel vervolgens het zuurkoolmengsel over de puree en leg de plakjes katenspek erop. Bak ca. 20 min. in de oven en serveer.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 520 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 44 g
-
vet 27 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 1.360 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Zuurkoolschotel met ham en crunchy spek uit de oven
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zuurkoolschotel met ham en crunchy spek uit de oven
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 500 g kruimige aardappelen
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan water met eventueel zout in 20 min. gaar.
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 1 el traditionele olijfolie
Voeg de ui toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
- 75 g yorkham
- 250 g verse zuurkool
- 1 tl karwijzaad
Snijd ondertussen de ham in stukjes. Draai het vuur uit en meng de ham, zuurkool en het karwijzaad met de ui en knoflook.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 20 g ongezouten roomboter
- 75 ml halfvolle melk
Giet de aardappelen af, voeg de boter en melk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Verdeel de aardappelpuree over de ovenschaal.
- 75 g katenspek
Verdeel vervolgens het zuurkoolmengsel over de puree en leg de plakjes katenspek erop. Bak ca. 20 min. in de oven en serveer.