bewaar
Zuurkoolschotel met ham en crunchy spek uit de oven
Zuurkoolschotel met ham en crunchy spek uit de oven
bewaar

Zuurkoolschotel met ham en crunchy spek uit de oven

Nét even anders dan de traditionele zuurkoolstamppot.

25 min. bereiden
20 min. oventijd
32waarderingen

Ingrediënten

2 personen

500 g

kruimige aardappel

1

rode ui

1 teen

knoflook

1 el

traditionele olijfolie

75 g

yorkham

250 g

verse zuurkool

1 tl

karwijzaad

20 g

ongezouten roomboter

75 ml

halfvolle melk

75 g

katenspek

Dit heb je nodig

  • pureestamper

  • ovenschaal (15 x 20 cm)

Nét even anders dan de traditionele zuurkoolstamppot.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan water met eventueel zout in 20 min. gaar.

2

Maak de ui schoon en snijd in ringen. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de ui toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3

Snijd ondertussen de ham in stukjes. Draai het vuur uit en meng de ham, zuurkool en het karwijzaad met de ui en knoflook. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Giet de aardappelen af, voeg de boter en melk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Verdeel de aardappelpuree over de ovenschaal. Verdeel vervolgens het zuurkoolmengsel over de puree en leg de plakjes katenspek erop. Bak ca. 20 min. in de oven en serveer.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.