bewaar
Zuurkoolschotel met rookworst
Zuurkoolschotel met rookworst
bewaar

Zuurkoolschotel met rookworst

Een traditioneel gerecht met een onverwacht pittige twist (dankzij sambal en katenspek).

25 min. bereiden
25 min. oventijd
pittig
143waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappelen

1 kg

zuurkool naturel

140 g

tomatenpuree

1 tl

sambal oelek

160 g

katenspek

150 ml

halfvolle melk

50 g

ongezouten roomboter

250 g

Gelderse rookworst

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

  • pureestamper

Een traditioneel gerecht met een onverwacht pittige twist (dankzij sambal en katenspek).

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar.

2

Laat de zuurkool uitlekken en meng met de tomatenpuree en de sambal. Vet de ovenschaal in en schep de zuurkool in de ovenschaal. Bak het spek in een koekenpan in 6 min. uit en leg op de zuurkool. Giet de aardappelen af.

3

Verwarm de melk met de boter en voeg toe aan de aardappelen. Stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel over de schotel. Bak deze ca. 25 min. in de oven. Verwarm de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd in schuine plakken en verdeel dakpansgewijs over de puree.

tip

Pureren

Instructievideo - 00:51 min.