bewaar
Ovenschotel met boerenkool en rookworst
Ovenschotel met boerenkool en rookworst
bewaar

Ovenschotel met boerenkool en rookworst

Maak er eens een ovenschotel van in plaats van een stamppot. Wél met rookworst natuurlijk.

30 min. bereiden
15 min. oventijd
240waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappelen

350 g

Gelderse rookworst

600 g

gesneden boerenkool

100 ml

halfvolle melk

250 g

roomkaas kruiden

40 g

margarine

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

Maak er eens een ovenschotel van in plaats van een stamppot. Wél met rookworst natuurlijk.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappels en snijd in stukken.Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd in plakjes.

2

Kook de aardappels in 12 min. gaar. Kook de boerenkool in een aparte pan ca. 10 min. Giet de aardappels af. Verwarm de melk en maak van de aardappels puree. Roer de roomkaas door de boerenkool.

3

Vorm in de ovenschaal laagjes van de helft van de boerenkool, plakjes rookworst en aardappelpuree. Herhaal met de rest van de boerenkool, rookworst en aardappelpuree. Houd enkele plakjes rookworst achter.

4

Verdeel de margarine in stukjes over de puree en laat de schotel in het midden van de oven ca. 15 min. bruin kleuren. Garneer de boerenkoolschotel met de rest van de rookworst.