bewaar
Boerenkool met worst en spekjes
Boerenkool met worst en spekjes
bewaar

Boerenkool met worst en spekjes

Of je worst lust! Geniet vanavond weer eens ouderwets van een goed bord boerenkool met worst én spekjes.

30 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappel

500 g

gesneden boerenkool

2

Gelderse rookworsten

150 g

gerookte spekreepjes

2

middelgrote uien

50 g

ongezouten roomboter

102 g

jus naturel

200 ml

water

125 ml

De Zaanse Hoeve halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Of je worst lust! Geniet vanavond weer eens ouderwets van een goed bord boerenkool met worst én spekjes.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook met de boerenkool in een ruime pan in 20 min. gaar. Bereid ondertussen de rookworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

3

Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de ui 10 min. op middelhoog vuur tot de ui begint te karamelliseren. Meng het zakje jus met het water en voeg toe aan de uien. Breng aan de kook en laat 1 min. zachtjes koken.

4

Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp met de melk en de rest van de boter tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de rookworst, spekjes en uienjus.