bewaar
Boerenkoolstamp met knapperige rookworst
Boerenkoolstamp met knapperige rookworst
bewaar

Boerenkoolstamp met knapperige rookworst

Stampot met knolselderij én boerenkool: dubbel zo lekker!

25 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

knolselderij

600 g

koelverse stamppotaardappelen

500 g

gesneden boerenkool

250 g

Gelderse rookworsten

1 el

milde olijfolie

200 ml

halfvolle melk

10 g

Verstegen mix voor boerenkool in zakje

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Schil de knolselderij en snijd hem in stukken van 3 cm.

2

Breng de knolselderij met de aardappelen met een laag water en eventueel zout aan de kook. Verdeel de boerenkool erover. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan in 15 min. gaar worden.

3

Snijd ondertussen de rookworst in blokjes van een ½ cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de rookworstblokjes krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan.

4

Giet de aardappelen met groenten af en stamp fijn met de pureestamper. Voeg de mix voor boerenkool en de melk toe en roer door. Bestrooi de stamppot met de rookworstblokjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Boerenkoolstamp met knapperige rookworst

Stampot met knolselderij én boerenkool: dubbel zo lekker!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig