bewaar
Koolstamppot
Koolstamppot
bewaar

Koolstamppot

30 min. bereiden
79waarderingen

Ingrediënten

1¼ kg

aardappelen

50 g

boter

1

ui

1 zak

witte kool

1 zak

boerenkool

1½ el

komijnzaadjes

1

Gelderse rookworst

150 ml

halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Verhit ondertussen 25 g boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de witte kool toe en bak 3 min. mee. Voeg de boerenkool en 100 ml water toe en smoor afgedekt 10 min. Voeg de komijn toe.

2

Verwarm de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen, 25 g boter en melk met de pureestamper tot puree. Schep de kool erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rookworst. Lekker met piccalilly.