
Ingrediënten
1¼ kg
aardappelen
50 g
boter
1
ui
1 zak
witte kool
1 zak
boerenkool
1½ el
komijnzaadjes
1
Gelderse rookworst
150 ml
halfvolle melk
Dit heb je nodig
pureestamper
Aan de slag
1
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Verhit ondertussen 25 g boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de witte kool toe en bak 3 min. mee. Voeg de boerenkool en 100 ml water toe en smoor afgedekt 10 min. Voeg de komijn toe.
2
Verwarm de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen, 25 g boter en melk met de pureestamper tot puree. Schep de kool erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rookworst. Lekker met piccalilly.