Gnocchi met zuurkool en Frankfurters
Duitsland en Italië op één bord: zuurkool, Frankfurters, spek en gnocchi.
610 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
500 g
100 ml
2 tl
125 g
10
500 g
75 g
40 g
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2014 nr. 02 - Winter in Italië
Verwarm de zuurkool met het appelsap en karwijzaad 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Wikkel 2-3 plakjes spek om elke Frankfurter. Bak de Frankfurters in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter in 10 min. op laag vuur rondom krokant.
Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet, doe terug in de pan en meng de boter en kaas erdoor. Breng op smaak met peper. Laat de zuurkool uitlekken. Serveer de gnocchi met de zuurkool en Frankfurters.
Gnocchi met zuurkool en Frankfurters
Duitsland en Italië op één bord: zuurkool, Frankfurters, spek en gnocchi.

hoofdgerecht
4 personen
610 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de zuurkool met het appelsap en karwijzaad 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Wikkel 2-3 plakjes spek om elke Frankfurter. Bak de Frankfurters in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter in 10 min. op laag vuur rondom krokant.
Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet, doe terug in de pan en meng de boter en kaas erdoor. Breng op smaak met peper. Laat de zuurkool uitlekken. Serveer de gnocchi met de zuurkool en Frankfurters.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g zuurkool naturel
100 ml appelsap
2 tl karwijzaad
125 g katenspek
10 Frankfurters knakworsten
500 g gnocchi
75 g gruyère
40 g ongezouten roomboter




