bewaar
Gehaktballetjes in Limburgse stroopsaus
Gehaktballetjes in Limburgse stroopsaus
bewaar

Gehaktballetjes in Limburgse stroopsaus

25 min. bereiden
48waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

kruimige aardappelen

2 el

olijfolie

1 schaal

Hollandse rundergehaktballetjes

2

uien

2 el

Maestrichter fruitstroop

½ bakje

bieslook

1 schaal

gekookte bieten

2 el

witte wijnazijn

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Kook de aardappelen in weinig water met wat zout in 20 min. gaar. Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 10 min. bruin en gaar. Schep het vlees uit de pan. Bak de uiringen 1-2 min. in het bakvet lichtbruin. Roer er de stroop met 150 ml water door en roer de aanbaksels los. Laat de saus in 2-3 min. tot de gewenste dikte inkoken en breng op smaak met peper en zout. Leg het vlees terug in de saus en houd op laag vuur warm.

2

Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree. Voeg zoveel kookvocht toe dat de puree smeuïg is. Voeg de bieslook toe en breng op smaak met peper en zout. Snijd de bietjes in partjes en schep ze in een schaal om met de azijn. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verdeel de aardappelpuree over 4 borden en schep de gehaktballetjes met de stroopsaus erbij. Serveer met de bietjes.

tip

algemeenBereid de saus voor een extra fruitige smaak met appelsap in plaats van water en voeg nog 2 el rozijnen toe.