Ge­stoof­de ge­hakt­bal­le­tjes met bla­der­deeg

Balletjes gestoofd in bier, appelstroop en kruidige saus: zalig zoet!

(34) waardeer
hollands hoofdgerecht Balletjes gestoofd in bier, appelstroop en kruidige saus: zalig zoet! 4 personen
2 34

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 ovenschaaltje (14 ∅)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 min. Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 4 min. rondom aan. Voeg de mix stoofpotje, het water, de bier en de appelstroop toe. Roer door en kook 3 min. op hoog vuur. Neem van het vuur.
  3. Bedek de bodems van de ovenschaaltjes met de aardappelschijfjes en verdeel de gehaktballetjes erover. Dek af met het bladerdeeg en druk de randen aan. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer met de rode bieten met ui.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 2.025 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Gestoofde gehaktballetjes met bladerdeeg

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­stoof­de ge­hakt­bal­le­tjes met bla­der­deeg

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 rode uien
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 360 g Zweedse gehaktballetjes

Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 min. Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 4 min. rondom aan.

3
3
  • 52 g mix stoofpotje
  • 200 ml kraanwater
  • 200 ml bruin bier
  • 1 el appelstroop

Voeg de mix stoofpotje, het water, de bier en de appelstroop toe. Roer door en kook 3 min. op hoog vuur. Neem van het vuur.

4
4
  • 450 g aardappelschijfjes
  • 4 plakjes vers bladerdeeg

Bedek de bodems van de ovenschaaltjes met de aardappelschijfjes en verdeel de gehaktballetjes erover. Dek af met het bladerdeeg en druk de randen aan.

5
5
  • 680 g rode bieten met ui

Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer met de rode bieten met ui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.