bewaar
Gestoofde gehaktballetjes met bladerdeeg
Gestoofde gehaktballetjes met bladerdeeg
bewaar

Gestoofde gehaktballetjes met bladerdeeg

Balletjes gestoofd in bier, appelstroop en kruidige saus: zalig zoet!

15 min. bereiden
30 min. oventijd
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

1 el

traditionele olijfolie

360 g

Zweedse gehaktballetjes

52 g

mix stoofpotje

200 ml

kraanwater

200 ml

bruin bier

1 el

appelstroop

450 g

aardappelschijfjes

4 plakjes

vers bladerdeeg

680 g

rode bieten met ui

Dit heb je nodig

  • ovenschaaltje (14 ∅)

Balletjes gestoofd in bier, appelstroop en kruidige saus: zalig zoet!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 min. Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 4 min. rondom aan. Voeg de mix stoofpotje, het water, de bier en de appelstroop toe. Roer door en kook 3 min. op hoog vuur. Neem van het vuur.

3

Bedek de bodems van de ovenschaaltjes met de aardappelschijfjes en verdeel de gehaktballetjes erover. Dek af met het bladerdeeg en druk de randen aan. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer met de rode bieten met ui.

tip

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.