Gestoofde gehaktballetjes met paksoi
Even kort gestoofd in kokosmelk en klaar is dit gerecht!
Ingrediënten
4 personen
275 g
notenrijst
2 struiken
paksoi
2 el
traditionele olijfolie
12
rundergehaktballetjes
100 g
boemboe rendang
200 ml
kokosmelk
Aan de slag
Bereid de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paksoi in repen van 4 cm breed.
Verhit de olie in een braadpan en bak de runderballetjes in 5 min. rondom bruin. Neem uit de pan en fruit in dezelfde pan de boemboe op middelhoog vuur. Voeg na 1 min. de paksoi toe en roerbak 1 min. Houd het groene deel van de paksoi achter. Voeg de kokosmelk en balletjes toe en laat op laag vuur zonder deksel op de pan 5 min. stoven. Voeg de laatste minuut het groen van de paksoi toe. Serveer de stoof met de rijst.
Kool snijden
Instructievideo - 01:26 min.
Gestoofde gehaktballetjes met paksoi
Even kort gestoofd in kokosmelk en klaar is dit gerecht!

hoofdgerecht
4 personen
660 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paksoi in repen van 4 cm breed.
Verhit de olie in een braadpan en bak de runderballetjes in 5 min. rondom bruin. Neem uit de pan en fruit in dezelfde pan de boemboe op middelhoog vuur. Voeg na 1 min. de paksoi toe en roerbak 1 min. Houd het groene deel van de paksoi achter. Voeg de kokosmelk en balletjes toe en laat op laag vuur zonder deksel op de pan 5 min. stoven. Voeg de laatste minuut het groen van de paksoi toe. Serveer de stoof met de rijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)275 g notenrijst
2 struiken paksoi
2 el traditionele olijfolie
12 rundergehaktballetjes
100 g boemboe rendang
200 ml kokosmelk