bewaar
Kipkerrie met notenrijst, paksoi & geroosterde sesamzaadjes
Kipkerrie met notenrijst, paksoi & geroosterde sesamzaadjes
bewaar

Kipkerrie met notenrijst, paksoi & geroosterde sesamzaadjes

Shanghai paksoi: wat een wokheld!

30 min. bereiden
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

275 g

notenrijst

3

uien

400 g

kipfilet

2 el

(zonnebloem)olie

2 el

bloem

7 g

kerriepoeder

200 ml

kokosmelk

½

kippenbouillontablet

2

Shanghai paksoi

2 tl

sesamzaad

Shanghai paksoi: wat een wokheld!

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2

Maak de uien schoon en snijd in halve ringen. Snijd de kip in schuine repen van ca. 1½ cm. Verhit 1/2 van olie in de braadpan en bak hierin de kiprepen al omscheppend op hoog vuur in 2-3 min. rondom bruin.

3

Zet het vuur laag en voeg de ui toe. Laat 2 min. meefruiten en voeg dan de bloem en kerrie toe. Roer goed en laat op laag vuur 3 min. garen.

4

Voeg al roerend de kokosmelk, de halve bouillontablet en 200 ml water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat zonder deksel 10 min. zachtjes koken.

5

Was ondertussen de paksoi en snijd in repen van 2 cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 min. goudbruin.

6

Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de paksoi 2 min. Breng eventueel op smaak met zout. Verdeel de rijst, kipkerrie en de paksoi over 4 borden en bestrooi de paksoi met het sesamzaad.

tip

algemeen Dit is een Allerhande Box gerecht.