bewaar
Kipkerrie met rijst en shanghaipaksoi
Kipkerrie met rijst en shanghaipaksoi
bewaar

Kipkerrie met rijst en shanghaipaksoi

Snel een oosters gerecht op tafel? Binnen 30 minuten kan iedereen aanschuiven.

30 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

275 g

notenrijst

3

middelgrote uien

2 el

zonnebloemolie

450 g

kiphaasjes

2 el

bloem

2 tl

kerriepoeder

200 ml

kokosmelk

½

kippenbouillontablet

200 ml

water

4 struiken

Shanghai paksoi

1 el

wit sesamzaad

Snel een oosters gerecht op tafel? Binnen 30 minuten kan iedereen aanschuiven.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien in halve ringen.

2

Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de kiphaasjes op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag, voeg de ui toe en bak 2 min. Voeg de bloem, kerriepoeder en eventueel zout toe. Roer goed en laat op laag vuur 3 min. garen. Voeg al roerend de kokosmelk, bouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat zonder deksel 10 min. zachtjes koken.

3

Snijd ondertussen de paksoi in repen van 2 cm. Rooster het sesamzaad al omscheppend 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de paksoi 2 min. Breng eventueel op smaak met zout. Serveer de rijst met de kipkerrie en de paksoi. Bestrooi de paksoi met de sesamzaadjes.

tip

variatietipIn plaats van Shanghai paksoi kun je ook 1 struik gewone paksoi gebruiken.