Kip­ker­rie met rijst en shang­hai­pak­soi

Snel een oosters gerecht op tafel? Binnen 30 minuten kan iedereen aanschuiven.

(11) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Snel een oosters gerecht op tafel? Binnen 30 minuten kan iedereen aanschuiven. 4 personen
4 11

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien in halve ringen.
  2. Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de kiphaasjes op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag, voeg de ui toe en bak 2 min. Voeg de bloem, kerriepoeder en eventueel zout toe. Roer goed en laat op laag vuur 3 min. garen. Voeg al roerend de kokosmelk, bouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat zonder deksel 10 min. zachtjes koken.
  3. Snijd ondertussen de paksoi in repen van 2 cm. Rooster het sesamzaad al omscheppend 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de paksoi 2 min. Breng eventueel op smaak met zout. Serveer de rijst met de kipkerrie en de paksoi. Bestrooi de paksoi met de sesamzaadjes.

variatietip:

In plaats van Shanghai paksoi kun je ook 1 struik gewone paksoi gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Kipkerrie met rijst en shanghaipaksoi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­ker­rie met rijst en shang­hai­pak­soi

1
1
  • 275 g notenrijst
  • 3 uien

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien in halve ringen.

2
2
  • 1 el zonnebloemolie
  • 450 g kiphaasjes

Verhit de olie in een braadpan en bak de kiphaasjes op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag, voeg de ui toe en bak 2 min.

3
3
  • 2 el bloem
  • 2 tl kerriepoeder

Voeg de bloem, kerriepoeder en eventueel zout toe. Roer goed en laat op laag vuur 3 min. garen.

4
4
  • 200 ml kokosmelk
  • ½ kippenbouillontablet
  • 200 ml water

Voeg al roerend de kokosmelk, bouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat zonder deksel 10 min. zachtjes koken.

5
5
  • 4 struiken Shanghai paksoi
  • 1 el witte sesamzaadje

Snijd ondertussen de paksoi in repen van 2 cm. Rooster het sesamzaad al omscheppend 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter.

6
6
  • 1 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een wok en roerbak de paksoi 2 min. Breng eventueel op smaak met zout.

7
7

Serveer de rijst met de kipkerrie en de paksoi. Bestrooi de paksoi met de sesamzaadjes.

variatietip:

In plaats van Shanghai paksoi kun je ook 1 struik gewone paksoi gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.