bewaar
Thaise gehaktballetjes met paksoi
Thaise gehaktballetjes met paksoi
bewaar

Thaise gehaktballetjes met paksoi

30 min. bereiden
328waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

pandanrijst

200 g

winterpeen

1 struik

paksoi

2 el

traditionele olijfolie

360 g

Hollandse gehaktballetjes

100 g

boemboe rode curry

200 ml

Alpro Soya cuisine

150 ml

kraanwater

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer ondertussen de winterpeen in de lengte en snijd de helften in plakjes. Snijd het blad en de steel van de paksoi in reepjes en bewaar beide apart.

2

Verhit de olie in een wok. Roerbak de gehaktballetjes in 10 min. bruin. Voeg de winterpeen en paksoisteel toe en bak 5 min. mee. Meng de boemboe, cuisine en het water erdoor en verwarm nog 2 min. Schep het paksoiblad erdoor en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst en gehaktballetjes met groenten over kommen.

combinatietipLekker met grof gesneden koriander.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.