bewaar
Thaise kipcurry
Thaise kipcurry
bewaar

Thaise kipcurry

In een klap de juiste mix van kruiden met boemboe. Ideaal voor deze curry met paksoi en kokosmelk.

20 min. bereiden
305waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

300 g

kipfilet

1

groene paprika

1

paksoi

2 el

traditionele olijfolie

100 g

boemboe groene curry

400 ml

kokosmelk

15 g

verse koriander

In een klap de juiste mix van kruiden met boemboe. Ideaal voor deze curry met paksoi en kokosmelk.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes, paprika in reepjes en de paksoi in stukjes. Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de kip 4 min.

2

Bak de paprika 2 min. mee. Voeg de boemboe en de kokosmelk toe en breng aan de kook. Doe de paksoi erbij en laat nog 2 min. zachtjes koken. Verdeel de rijst en de kipcurry over diepe borden. Bestrooi met de koriander.

variatietipAls je van lekker pittig houdt, vervang dan de groene paprika en de paksoi door een zak Thaise roerbakmix.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.