bewaar
Pasteitjes met kipragout
Pasteitjes met kipragout
bewaar

Pasteitjes met kipragout

Samen eten? Deze feestelijke pasteibakjes zijn weer helemaal terug van weggeweest.

30 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
40waarderingen

Ingrediënten

8 porties

1

ui

1

winterpeen

3 stengels

bleekselderij

40 g

bladselderij

1½ kg

kippenbout

1½ liter

kraanwater

2

gedroogde laurierblaadjes

1 el

zout

140 g

ongezouten roomboter

140 g

tarwebloem

8

pasteibakjes

Samen eten? Deze feestelijke pasteibakjes zijn weer helemaal terug van weggeweest.

Aan de slag

1

Snijd de ui, winterpeen en bleekselderij in grove stukken en snijd de stelen en blaadjes van de bladselderij (apart van elkaar) fijn. Doe de kippenbouten met het water in een ruime pan. Voeg de ui, wortel, bleekselderij, laurier, bladselderijstelen en het zout toe. Breng aan de kook en laat zonder deksel 1 uur zachtjes koken. Haal de kip uit de bouillon en laat afkoelen. Schenk de hete bouillon door een zeef en vang op. Laat in 30 min. afkoelen. Haal ondertussen met een vork het vlees van de kippenbouten. Het vel wordt niet gebruikt.

2

Laat de boter smelten in een pan met dikke bodem en voeg al roerend de bloem toe. Bak 2 min. op laag vuur (roux). Voeg al roerend en beetje bij beetje 1 liter bouillon toe, tot de ragout de gewenste dikte heeft en mooi glad is. Voeg het kippenvlees en 2/3 van de bladselderij toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Bereid ondertussen de pasteibakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel 2/3 van de ragout over de pasteibakjes en garneer met de rest van de bladselderij. Serveer de rest van de ragout erbij of vries in voor later.

bereidingstipJe kunt de ragout 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

Pasteitjes met kipragout

Instructievideo - 02:10 min.

Roux maken

Instructievideo - 00:45 min.