bewaar
Pasteitjes met kipragout
Pasteitjes met kipragout
bewaar

Pasteitjes met kipragout

Dé ingrediënten voor deze klassieke kipragout zijn malse kippenpoten en roux van boter, bloem en bouillon. En omdat het kerst is: ook slagroom.

30 min. bereiden
8 min. oventijd
1 uur wachten
30waarderingen

Ingrediënten

6 personen

2

scharrelkippenpoten

2

kippenbouillontabletten

1 liter

water

250 g

kastanjechampignon

50 g

ongezouten roomboter

25 g

tarwebloem

1 el

vadouvan kruidenmix

125 ml

verse slagroom

6

AH Excellent Feestfavoriet bladerdeegbakjes in stervorm

5 g

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • garde

Dé ingrediënten voor deze klassieke kipragout zijn malse kippenpoten en roux van boter, bloem en bouillon. En omdat het kerst is: ook slagroom.

Aan de slag

1

Doe de kippenpoten en bouillontabletten met het water in een pan, breng aan de kook en laat op laag vuur 30 min. zachtjes koken. Neem de poten uit de bouillon en laat 30 min. afkoelen. Bewaar de bouillon.

2

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de champignons 6 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verwijder het vel van de kippenpoten. Pluk met 2 vorken het vlees van de botten en snijd in stukjes. Verhit de rest van de boter in een pan en voeg al roerend de bloem toe (roux). Voeg de vadouvan toe en laat de roux op laag vuur in 3 min. gaar worden. Roer regelmatig.

4

Voeg 375 ml van de afgekoelde bouillon (per 6 personen) en de slagroom toe aan de roux en laat al roerend met een garde op middelhoog vuur binden. Voeg de kip en champignons toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat eventueel inkoken op laag vuur als de ragout te dun is.

5

Bak de ragoutbakjes in 8 min. af in de oven. Schep de ragout in de bakjes en knip de bieslook erboven.

tip

algemeenJe kunt ragout 3 dagen van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm al roerend op laag vuur.

Pasteitjes met kipragout

Instructievideo - 02:10 min.