bewaar
Smeuïge kipragout en pasteitjes
Smeuïge kipragout en pasteitjes
bewaar

Smeuïge kipragout en pasteitjes

Klassiek recept voor smeuïge ragout. Extra lekker in een knapperig pasteibakje.

50 min. bereiden
2 uur wachten
276waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 liter

kraanwater

1

hele kip

2

gedroogde laurierblaadjes

2

kruidnagels

2

kippenbouillontabletten

250 g

champignons

15 g

verse platte peterselie

3

bosuien

125 g

ongezouten roomboter

100 g

tarwebloem

Klassiek recept voor smeuïge ragout. Extra lekker in een knapperig pasteibakje.

Aan de slag

1

Doe het water in een grote pan en leg hierin de kip, laurierblaadjes, kruidnagels en bouillontabletten. Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat de kip op laag vuur anderhalf à twee uur trekken.

2

Laat de bouillon afkoelen en schep het vet eraf. Haal de kip en laurier uit de pan. Ontvel en ontbeen de kip en snijd het vlees in kleine stukjes.

3

Verwarm de bouillon opnieuw. Snijd de champignons in dunne plakjes. Snijd de peterselie en bosuitjes fijn.

4

Smelt 100 g boter in een pan met dikke bodem en roer beetje voor beetje de bloem erdoor tot er een stevige massa ontstaat. Voeg al roerend scheutje voor scheutje de bouillon erbij tot een dikke saus ontstaat.

5

Smelt de rest van de boter in een koekenpan en bak de champignons 3 min. Voeg de champignons, het kippenvlees en de peterselie toe aan de ragout. Laat even doorwarmen en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de bosui.

tip

algemeenLekker met rijst of in bladerdeegbakjes.