Klassieke kippenbouillon
Zelfgetrokken bouillon, dat is het wachten waard. Na 3 uur heb je een pan vol huiselijk geluk

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 3 liter kraanwater
- 1 hele kip
- 200 g winterpeen
- 200 g preien
- 1 ui
- ½ struik bleekselderij
- ¼ tl gemalen kruidnagel
- ¼ tl gedroogde nootmuskaat
- 1 zakje verse peterselie
- 2 gedroogde laurierblaadjes
Keukenspullen
- schuimspaan
Advertentie
Bereiden
- Leg de kip in een pan met het water. Breng aan de kook.
- Snijd ondertussen de winterpeen en prei in stukken. Snijd de bleekselderij in stukken en de ui in parten. Schep met een schuimspaan het eventuele schuim van de bouillon.
- Voeg de prei, wortel, bleekselderij, ui, peterselie, laurier, nootmuskaat en kruidnagel toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat de soep zonder deksel op laag vuur tegen de kook aan 3 uur trekken. Schep af en toe het eventuele schuim van de bouillon
- Zeef de bouillon en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bon appétit!

Kippenbouillon
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 180 kcal
- eiwit 12 g
- koolhydraten 24 g
-
vet 4 g
waarvan verzadigd 0 g - natrium 0 mg
- vezels 0 g
Ook te zien in
Klassieke kippenbouillon
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Klassieke kippenbouillon

- 3 liter kraanwater
- 1 hele kip
Leg de kip in een pan met het water. Breng aan de kook.

- 200 g winterpeen
- 200 g preien
Snijd ondertussen de winterpeen en prei in stukken.

- 1 ui
- ½ struik bleekselderij
Snijd de bleekselderij in stukken en de ui in parten.

Schep met een schuimspaan het eventuele schuim van de bouillon.

- ¼ tl gemalen kruidnagel
- ¼ tl gedroogde nootmuskaat
- 1 zakje verse peterselie
- 2 gedroogde laurierblaadjes
Voeg de prei, wortel, bleekselderij, ui, peterselie, laurier, nootmuskaat en kruidnagel toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag.

Laat de soep zonder deksel en op laag vuur tegen de kook aan 3 uur trekken. Schep af en toe het eventuele schuim van de bouillon.

Zeef de bouillon en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Bon appétit!