bewaar
Klassieke kippenbouillon
Klassieke kippenbouillon
bewaar

Klassieke kippenbouillon

Zelfgetrokken bouillon, dat is het wachten waard. Na 3 uur heb je een pan vol huiselijk geluk

15 min. bereiden
3 uur wachten
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 liter

kraanwater

1

hele kip

200 g

winterpeen

200 g

prei

1

ui

½ struik

bleekselderij

¼ tl

gemalen kruidnagel

¼ tl

gedroogde nootmuskaat

1 zakje

verse peterselie

2

gedroogde laurierblaadjes

Dit heb je nodig

  • schuimspaan

Zelfgetrokken bouillon, dat is het wachten waard. Na 3 uur heb je een pan vol huiselijk geluk

Aan de slag

1

Leg de kip in een pan met het water. Breng aan de kook.

2

Snijd ondertussen de winterpeen en prei in stukken. Snijd de bleekselderij in stukken en de ui in parten. Schep met een schuimspaan het eventuele schuim van de bouillon.

3

Voeg de prei, wortel, bleekselderij, ui, peterselie, laurier, nootmuskaat en kruidnagel toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat de soep zonder deksel op laag vuur tegen de kook aan 3 uur trekken. Schep af en toe het eventuele schuim van de bouillon

4

Zeef de bouillon en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bon appétit!

Kippenbouillon

Instructievideo - 01:45 min.