bewaar
Kippenbouillon met prei
Kippenbouillon met prei
bewaar

Kippenbouillon met prei

25 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
30waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1

scharrelkip

2 stuks

prei

½

winterpeen

2

uien

4 stengels

bleekselderij

2

laurierblaadjes

½ bakje

verse tijm

1 bakje

verse peterselie

Aan de slag

Leg de kip in een grote pan. Snijd 1 prei en het groen van de andere prei in stukken en leg deze met de winterpeen, de ui, de bleekselderij, de laurierblaadjes, de tijm en de peterselie bij de kip. Schenk er 2 liter water bij en breng aan de kook. Laat de bouillon op laag vuur, tegen de kook aan, 1 uur trekken. Als je dit op een lage temperatuur doet, blijft de bouillon helder. Zeef de bouillon. Laat de kip iets afkoelen, haal het vlees van het bot en snijd het in stukjes. Snijd de overgebleven prei in stukken van 6 cm. Snijd deze in de lengte doormidden en snijd de losse 'repen' in de lengte julienne. Breng de bouillon op smaak met flink wat zout en (versgemalen) zwarte peper. Schep in elk bord een eetlepel kip en rauwe preireepjes. Schenk de hete bouillon erover en serveer direct.