Kip­pen­bouil­lon stap-voor-stap

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 70 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(43) waardeer
voorgerecht 4 personen
3 43

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Was de prei en snijd in ringen. Schrap de winterpeen en snijd in plakjes. Kneus de peperkorrels met de bolle kant van een lepel. Leg de kippenbouten in de soeppan. Verdeel de kruiden, peper en foelie erover en schenk het water erbij. Breng de bouillon aan de kook en laat 2 uur zachtjes trekken.
  2. Neem de kippenbouten uit de bouillon en leg op een bord. Maak een schone theedoek vochtig en leg in een zeef. Zet de zeef op een andere pan en zeef de bouillon erboven. Dep eventueel te veel aan vet weg met keukenpapier. Of laat de bouillon koud worden zodat het vet stolt en schep het gestolde vet uit de soep. Verwijder het vel van de kippenbouten. Maak het vlees los van de bouten, snijd in kleine stukjes en voeg weer toe an de bouillon. Knip de bieslook fijn. Breng de bouillon op smaak met peper, zout en citroensap. Bestrooi met de bieslook.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 70 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kippenbouillon stap-voor-stap

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­pen­bouil­lon stap-voor-stap

1
1
  • 1 kleine ui
  • 1 dunne prei
  • 1 winterpeen
  • 1 tl zwarte-peperkorrels

Snipper de ui. Was de prei en snijd in ringen. Schrap de winterpeen en snijd in plakjes. Kneus de peperkorrels met de bolle kant van een lepel.

2
2
  • 2 scharrelkippenbouten
  • 3 takjes verse peterselie
  • 2 takjes verse selderij
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 gedroogde laurierblaadjes
  • 1 stukje gedroogde foelie
  • 1 liter kraanwater

Leg de kippenbouten in de soeppan. Verdeel de kruiden, peper en foelie erover en schenk het water erbij.

3
3

Breng de bouillon aan de kook en laat 2 uur zachtjes trekken.

4
4

Neem de kippenbouten uit de bouillon en leg op een bord. Maak een schone theedoek vochtig en leg in een zeef.

5
5

Zet de zeef op een andere pan en zeef de bouillon erboven.

6
6

Dep eventueel te veel aan vet weg met keukenpapier. Of laat de bouillon koud worden zodat het vet stolt en schep het gestolde vet uit de soep.

7
7

Verwijder het vel van de kippenbouten. Maak het vlees los van de bouten, snijd in kleine stukjes en voeg weer toe an de bouillon.

8
8
  • 10 stengels verse bieslook
  • 2 el citroensap

Knip de bieslook fijn. Breng de bouillon op smaak met peper, zout en citroensap. Bestrooi met de bieslook.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.