bewaar
Kippenbouillon stap-voor-stap
Kippenbouillon stap-voor-stap
bewaar

Kippenbouillon stap-voor-stap

20 min. bereiden
2 uur wachten
44waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

kleine ui

1

dunne prei

1

winterpeen

1 tl

zwarte-peperkorrels

2

scharrelkippenbouten

3 takjes

verse peterselie

2 takjes

verse selderij

2 takjes

verse tijm

1

gedroogde laurierblaadjes

1 stukje

gedroogde foelie

1 liter

kraanwater

10 stengels

verse bieslook

2 el

citroensap

Aan de slag

1

Snipper de ui. Was de prei en snijd in ringen. Schrap de winterpeen en snijd in plakjes. Kneus de peperkorrels met de bolle kant van een lepel. Leg de kippenbouten in de soeppan. Verdeel de kruiden, peper en foelie erover en schenk het water erbij. Breng de bouillon aan de kook en laat 2 uur zachtjes trekken.

2

Neem de kippenbouten uit de bouillon en leg op een bord. Maak een schone theedoek vochtig en leg in een zeef. Zet de zeef op een andere pan en zeef de bouillon erboven. Dep eventueel te veel aan vet weg met keukenpapier. Of laat de bouillon koud worden zodat het vet stolt en schep het gestolde vet uit de soep. Verwijder het vel van de kippenbouten. Maak het vlees los van de bouten, snijd in kleine stukjes en voeg weer toe an de bouillon. Knip de bieslook fijn. Breng de bouillon op smaak met peper, zout en citroensap. Bestrooi met de bieslook.