bewaar
Pasteitje kipragout met salade
Pasteitje kipragout met salade
bewaar

Pasteitje kipragout met salade

Ouderwets lekker: romige ragout in zo'n heerlijk knapperig pasteibakje.

15 min. bereiden
6 min. oventijd
1 min. wachten
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

kipdijfiletreepjes naturel

30

ongezouten roomboter

2 el

tarwebloem

2 el

geconcentreerde fond gevogelte

250 ml

kraanwater

4

pasteibakjes

1

kropsla

4

tomaten

4 el

naturel slasaus

Ouderwets lekker: romige ragout in zo'n heerlijk knapperig pasteibakje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Bestrooi de kipdijfiletreepjes met peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak de kip 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en laat op laag vuur 2 min. garen. Voeg de fond en 250 ml water toe. Laat op laag vuur 5 min. koken. Voeg eventueel nog wat water toe als de ragout te dik is.

2

Bak ondertussen de pasteibakjes ca. 6 min. in de oven. Haal de slabladeren los en was ze. Snijd de tomaten in plakjes en doe met de sla in een schaal. Besprenkel met de slasaus Snijd de kapjes uit de pasteibakjes en leg de bakjes op een bord. Vul met de kipragout en leg het kapje er weer op. Serveer met de salade.

tip

combinatietipLekker met peterselie over de ragout.