Rijst met ki­pra­gout

Lekker met fijngesneden peterselie.

(139) waardeer
hoofdgerecht Lekker met fijngesneden peterselie. 4 personen
2 139

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng in een kom de honing met de azijn en peper en zout. Rasp de winterpeen en schep door de dressing. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de kipfilet in stukjes. Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de kip in 6 min. goudbruin. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee. Voeg het water en de roomkaas toe en roer tot een gebonden saus ontstaat. Verwarm nog 3 min. op laag vuur. Serveer de kipragout met de rijst en de salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 410 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Rijst met kipragout

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst met ki­pra­gout

1
1
  • 2 el vloeibare honing
  • 4 el azijn

Meng in een kom de honing met de azijn en peper en zout.

2
2
  • 600 g winterpeen

Rasp de winterpeen en schep door de dressing.

3
3
  • 300 g witte rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 300 g kipfilet

Snijd de kipfilet in stukjes.

5
5
  • 50 g ongezouten roomboter

Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de kip in 6 min. goudbruin.

6
6
  • 2 el tarwebloem
  • 100 ml kraanwater
  • 150 g roomkaas kruiden

Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee. Voeg het water en de roomkaas toe en roer tot een gebonden saus ontstaat. Verwarm nog 3 min. op laag vuur.

7
7

Serveer de kipragout met de rijst en de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.