bewaar
Visragout met rijst en groente
Visragout met rijst en groente
bewaar

Visragout met rijst en groente

30 min. bereiden
177waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

150 g

winterpeen

250 g

prei

40 g

ongezouten roomboter

1 blaadje

gedroogde laurierblaadjes

1 el

kerriepoeder

25 g

tarwebloem

300 ml

halfvolle melk

375 g

kabeljauw

225 g

diepvries tuinerwten

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd de winterpeen in plakjes. Was de prei en snijd in dunne ringen. Verhit de boter in een ruime pan en fruit de peen, prei, het laurierblaadje en het kerriepoeder 5 min.

3

Voeg de bloem toe en bak al roerend 4 min. tot deze licht begint te kleuren (roux). Schenk al roerend de melk erbij en breng aan de kook. Roer tot een gladde saus en laat 15 min. koken op laag vuur.

4

Snijd ondertussen de vis in stukken van 2 x 2 cm. Voeg de laatste 5 min. de vis en tuinerwten toe aan het groentemengsel. Verwijder het laurierblaadje en serveer de ragout met rijst.

tip

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.