bewaar
Visragout met bladerdeeg
Visragout met bladerdeeg
bewaar

Visragout met bladerdeeg

Met een dakje van bladerdeeg krijgt ragout een complete metamorfose. Een feestje op tafel!

30 min. bereiden
25 min. oventijd
90waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

winterpeen

250 g

preien

40 g

ongezouten roomboter

1

gedroogde laurierblaadjes

1 el

kerriepoeder

25 g

tarwebloem

300 ml

halfvolle melk

375 g

verse kabeljauwfilets

225 g

diepvries tuinerwten

6 plakjes

diepvries bladerdeeg

50 g

geraspte kaas pittig 45+

Dit heb je nodig

  • braadslee of ovenschaal (20 x 30 cm)

Met een dakje van bladerdeeg krijgt ragout een complete metamorfose. Een feestje op tafel!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2

Snijd de winterpeen in plakjes. Was de prei en snijd in dunne ringen. Verhit de boter in een ruime pan en fruit de peen, prei, het laurierblaadje en het kerriepoeder 5 min. Voeg de bloem toe en bak al roerend 4 min. tot deze licht begint te kleuren (roux). Schenk al roerend de melk erbij en breng aan de kook. Roer tot een gladde saus en laat 15 min. koken op laag vuur. Snijd ondertussen de vis in stukken van 2 x 2 cm. Voeg de laatste 5 min. de vis en tuinerwten toe aan het groentemengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Vet de ovenschaal in. Verwijder het laurierblaadje en verdeel de visragout over de ovenschaal. Bedek de ragout met het bladerdeeg en bestrooi met de kaas. Prik met een vork een paar gaatjes in het deeg. Zet de schaal in de oven en bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Visragout met bladerdeeg

Met een dakje van bladerdeeg krijgt ragout een complete metamorfose. Een feestje op tafel!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig