Sla­vink met ge­kook­te aard­ap­pe­len en bloem­kool

Wie oerhollandse pot zegt, zegt onder meer slavink met gekookte aardappelen en bloemkool. Mét een heerlijke kaassaus.

(4) waardeer
hollands hoofdgerecht Wie oerhollandse pot zegt, zegt onder meer slavink met gekookte aardappelen en bloemkool. Mét een heerlijke kaassaus. 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Verhit ondertussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de slavinken in ca. 15 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.
  2. Maak de kaassaus. Verhit de rest van de boter in een (steel)pan, voeg de bloem toe en laat 3 min. op laag vuur garen. Voeg de melk in delen toe en breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken. Voeg de kaas toe en laat smelten. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd ondertussen de bloemkool in gelijke roosjes en kook in 6 min. beetgaar. Verdeel de kaassaus over de bloemkool en serveer met de aardappelen en slavinken.

dieettip:

Dagje zonder vlees? Vervang de slavink met een vegetarische basis burger.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 53 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
januari 2021

Slavink met gekookte aardappelen en bloemkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sla­vink met ge­kook­te aard­ap­pe­len en bloem­kool

1
1
  • 1 kg iets kruimige aardappel

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.

2
2
  • 4 varkensslavinken
  • 25 g ongezouten roomboter

Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de slavinken in ca. 15 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.

3
3
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 2 el tarwebloem

Maak de kaassaus. Verhit de boter in een (steel)pan, voeg de bloem toe en laat 3 min. op laag vuur garen.

4
4
  • 250 ml De Zaanse Hoeve halfvolle melk

Voeg de melk in delen toe en breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken.

5
5
  • 100 g De Zaanse Hoeve pittig 45+ geraspte kaas

Voeg de kaas toe en laat smelten. Breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 1 bloemkool

Snijd ondertussen de bloemkool in gelijke roosjes en kook in 6 min. beetgaar.

7
7

Verdeel de kaassaus over de bloemkool en serveer met de aardappelen en slavinken.

dieettip:

Dagje zonder vlees? Vervang de slavink met een vegetarische basis burger.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.